Ebert a Meyer natočí softporno v režii Winterbottoma

22. 4. 2015
Michael Winterbottom vyjednává o režii připravované komedie o spolupráci sexploatačního tvůce Russe Meyera se slavným filmovým kritikem Rogerem Ebertem. Snímek s názvem Russ & Roger Go Beyond bude pojednávat o vzniku Meyerova satirického melodramatu Beyond the Valley of the Dolls (1970), ke kterému Ebert napsal scénář. Legendu amerického nezávislého filmu, kterou odjakživa fascinovala bujná ženská poprsí, v plánovaném filmu ztvární Will Ferrell. Pro roli Eberta se uvažuje o Joshi Gadovi, který v životopisném snímku jOBS (2013) hrál Steva Wozniaka.

Ebert po deseti letech od vzniku Beyond the Valley of the Dolls popsal film jako "satiru hollywoodských konvencí, žánrů, situací, dialogů a postav, překrytou tak šokujícím násilím, že si někteří kritici nebyli jistí, zda šlo o záměrnou komedii." Rozpaky kritiků lze pochopit, jelikož Meyer údajně herce vedl, jako by šlo o vážné drama. Autorská dvojice pak na spolupráci navázala dalšími dvěma snímky, Up! (1976) a Beneath the Valley of the Ultra-Vixens (1979).

Scénář k filmu Russ & Roger Go Beyond napsal jeden z autorů Simpsonových, Christopher Cluess. Pokud se Winterbottom projektu skutečně ujme, půjde o jeho druhý film z prostředí erotického byznysu. Jeho drama Král ze Soho o kontroverzním mediálním magnátovi Paulu Raymondovi mělo před dvěma lety premiéru na zámořském Sundance.

Zpět

Sdílet článek