Sam Mendes prozkoumá Voyeurův motel

16. 4. 2016
Britský režisér Sam Mendes natočí snímek podle knihy The Voyeur’s Motel. Práva získala společnost DreamWorks za částku pohybující se okolo jednoho milionu dolarů. Spolu s Mendesem bude snímek produkovat Steven Spielberg.

Kniha The Voyeur's Motel autora Gaye Taleseho vyjde v USA letos v létě. Již tento týden v pondělí ale vyšel v magazínu New Yorker stejnojmenný Taleseho článek, který celou kauzu podrobně popisuje. Jde o příběh Geralda Foose, ženatého muže, který se v polovině 60. let rozhodl založit motel, aby mohl tajně pozorovat sexuální aktivity svých hostů. S pomocí svojí manželky vyřezal do stropu motelových pokojů obdélníkové díry, které zamaskoval, aby vypadaly jako ventilace. Foos si zároveň počínal jako antropolog. Zapisoval si poznámky a dělal statistiky. Taleseho, autora knihy Thy Neighbour's Wife, pak v roce 1980 poprvé oslovil anonymním dopisem s tím, že chce svými informacemi pomoci sexuálním výzkumníkům a společnosti obecně.

Námětu, který si říká o hitchcockovské zpracování, se Mendes ujme po dvou bondovských filmech Skyfall a Spectre. Jako filmař debutoval provokativní studií americké společnosti Americká krása, za kterou získal Oscara za režii.

Zpět

Sdílet článek