Špion, který přišel z chladu vystřídá v BBC Nočního recepčního

16. 1. 2017
Oživit ducha studené války mají v plánu televize BBC a AMC. V jejich produkci vznikne televizní zpracování románu Johna Le Carrého Špión, který přišel z chladu. Půjde tak o další spolupráci obou stanic, která naváže na úspěšnou "lecarréovskou" minisérii Noční recepční.

Špión, který přišel z chladu se odehrává převážně v NDR, krátce po dokončení Berlínské zdi. Do východní části rozdělené metropole přijíždí britský agent Alec Leamas s úkolem zneškodnit nebezpečného protivníka v německých řadách. Zaplete se ale do série komplikovaných tahů a protitahů, ve kterých lidské city ani život nemají nejmenší cenu.

Scénář seriálové adaptace Le Carrého prvního bestselleru napíše Simon Beaufoy, držitel Oscara za film Milionář z chatrče. Stejně jako u Nočního recepčního budou nad projektem z pozice producentů dohlížet spisovatelovi synové Stephen a Simon Cornwellovi ze společnosti The Ink Factory.

Špión, který přišel z chladu je shodou okolností první Le Carrého knihou, která se dočkala filmového zpracování. V roce 1965 natočil stejnojmenný snímek režisér Martin Ritt. Hlavní roli agenta Leamase ztvárnil Richard Burton.

Zpět

Sdílet článek