Leos Carax natočí muzikálovou love story Annette

8. 11. 2016
Loni v únoru se bratři Ron a Russell Maelové z art-rockové skupiny Sparks v rozhovoru pro magazín Billboard prořekli, že spolu s francouzským režisérem Leosem Caraxem připravují filmový muzikál. Dobrou zprávou je nejen to, že z projektu nesešlo, ale také že se blíží do fáze produkce. Hudební snímek s názvem Annette začne Carax natáčet příští rok na jaře v Los Angeles a dalších mezinárodních lokacích.

O hlavních rolích v Caraxově anglicky mluveném debutu v současnosti vyjednávají Adam Driver a Rooney Mara. Hovoří se také o tom, že se ve filmu krátce objeví zpěvačka Rihanna.

Annette bude vyprávět intenzivní milostný příběh plný emocionálních vzestupů a propadů. Podobně jako v předchozích Caraxových filmech nebude chybět výrazná vizuální stylizace. K tomu se přidá svébytná hudební složka, kterou obstará již zmíněná glamrocková skupina Sparks.

Leos Carax proslul v 80. a 90. letech jako jeden z představitelů "cinéma du look". Mezi jeho nejznámější snímky patří Zlá krev a Milenci z Pont-Neuf, do kterých obsadil svoji tehdejší múzu Juliette Binoche. Naposledy si Carax získal cinefilní publikum v roce 2012, kdy se po více než deseti letech velkolepě vrátil s filmem Holy Motors. S tvůrčím týmem zodpovědným za tento snímek bude francouzský režisér pracovat i na snímku Annette.

Zpět

Sdílet článek