Cannes uvede nový seriál Nicolase Windinga Refna

16. 4. 2019

Zbývají už jen pouhé dva dny do chvíle, kdy budeme znát naprostou většinu letošního oficiálního výběru filmového festivalu v Cannes. Informace o tom, jací auteuři letos přijedou na francouzskou riviéru představit svoje novinky, ale pronikají do médií i s předstihem. Podle magazínu Deadline se tak v Cannes mimo soutěž objeví provokativní dánský režisér Nicolas Winding Refn se svým zbrusu novým seriálem Too Old to Die Young.

Refn zasadil svůj televizní počin do neonem prosyceného kriminálního podsvětí Los Angeles, v němž se střetávají gangsteři z japonské jakuzy, vrahouni z mexických kartelů, ruští mafiáni i teprve náctiletí zabijáci. Do vizuálně atraktivního seriálu Refn obsadil Milese Tellera, Johna Hawkese, Billyho Baldwina nebo Jenu Malone. Elektronický soundtrack opět dodal Cliff Martinez.

Každá z deseti epizod Too Old to Die Young má údajně nezvykle dlouhou 90 minutovou stopáž. Je tedy pravděpodobné, že v Cannes bude k vidění jen pár úvodních dílů. Na zbytek si návštěvníci festivalu budou muset spolu s ostatními počkat do poloviny června, kdy seriál oficiálně uvede internetová videotéka Amazon. Ta má, na rozdíl od Netflixu, do Cannes stále alespoň částečný přístup.

N.W. Refn se tak zařadí po bok Davida Lynche (Twin Peaks) nebo Jane Campion (Top of the Lake), tedy do malé skupinky autorských tvůrců, jejich seriálové počiny vpustil ředitel Thierry Frémaux do svého canneského programu. Refn ostatně není na Croisette žádným nováčkem. S filmem Drive tu vyhrál cenu za režii a poprask poté způsobil se svým minimalistickým thrillerem Jen Bůh odpouští a fashion hororem Neon Demon.

Jedno je jisté. Milovníci vizuálního fetišismu a atmosférických násilných výjevů si v Too Old to Die Young znovu přijdou na své.

Zpět

Sdílet článek