Hru Shadow of the Colossus zadaptuje Argentinec

5. 9. 2014
Filmových adaptací videoher se v současnosti chystá celá řada. Nejaktivnější se zdá být vývojářské studio Ubisoft, jež má momentálně v zásobě celkem šest projektů, mezi nimi například Assassin's Creed s Michaelem Fassbenderem v hlavní roli nebo snímek podle hackerských Watch Dogs.

Blíže k realizaci se nyní posunul také snímek Shadow of the Colossus podle stejnojmenné videohry studia Sony. Akční adventuru, která v roce 2005 vyšla pro konzoli PlayStation, převede do filmového zpracování argentinský režisér Andres Muschietti, známý především svým loňským hororem Mama.

Pokud si snímek zachová stejnou zápletku jako videoherní předloha, bude Shadow of the Colossus pojednávat o mladém válečníkovi, který se na koni vydává zachránit dívku jménem Mono. Aby toho dosáhl, musí nalézt a zneškodnit šestnáct obrovských netvorů, takzvaných kolosů. Navzdory jednoduchému, vcelku neoriginálnímu námětu se hra pro svou působivou, vtahující realizaci stala vysoce ceněným titulem. Objevovala se také jako příklad umělecky hodnotné videohry.

Vzhledem k tomu, že hra Shadow of the Colossus obsahuje minimum dialogů a z valné většiny se skládá ze soubojů s kolosy, bude patrně její převod do filmového média představovat výzvu pro scénáristu. Tím je v současně době Seth Lochhead, který se spolupodílel na scénáři filmu Hanna (2011, r. Joe Wright). Ještě před dvěma lety scénář k Shadow of the Colossus připravoval Justin Marks a film měl režírovat mladý Josh Trank (Kronika).

Zpět

Sdílet článek