Netflix si pojistil Adama Sandlera a nového Tygra a draka

2. 10. 2014
Online televizní kanál Netflix udělal v posledních dnech několik agresivních kroků. Včera média zveřejnila zprávu, že se Netflixu upsal herec Adam Sandler, a to na výrobu a distribuci celkem čtyř celovečerních filmů. Bližší informace o námětu chystaných snímků nebo jejich žánrovém zařazení zatím známé nejsou. Z oficiálního prohlášení je ale patrné, že si televize Sandlera pro kontrakt vybrala na základě vysokých čísel sledovanosti. Jak uvedl Ted Sarandos z Netflixu: "Lidé Adamovy filmy milují a často je sledují znovu a znovu. Oblíbili si ho diváci všech věkových skupin - každý má svůj oblíbený film, svoji oblíbenou hlášku - nejen v USA, ale po celém světě." Čtveřici snímků, které bude spolu s Netflixem produkovat i Sandlerova vlastní společnost, pak televize exkluzivně uvede v 50 zemích.

Začátkem týdne pak Netflix oznámil spojenectví se studiem bratří Weinsteinů, se kterým bude produkovat svůj první celovečerní film, pokračování oscarového Tygra a draka s podtitulem Zelená legenda (The Green Legend). Příběh bude, stejně jako první díl, čerpat z pentalogie čínského spisovatele Du Lu Wanga. S režisérem Angem Lee se ale tentokrát nepočítá. Netflix chce spolu s Weinsteinovými uvést snímek paralelně v kinech IMAX a na platformě video-on-demand. Tento krok, naplánovaný na srpen 2015, ovšem vyvolal negativní odezvu mezi majiteli kin, kteří hrozí distribučním bojkotem. Společnosti provozující kina IMAX vyjadřují obavu z tohoto typu uvedení, který podle nich ignoruje tradiční okno 13 až 17 týdnů, v němž nové snímky nejsou zpřístupněné pro domácí sledování.

Tygr a drak není jediný projekt, který v současnosti Netflix připravuje spolu s firmou Harveyho Weinsteina. Chystá se také nákladná desetidílná série Marco Polo, jež by se měla objevit online již v prosinci tohoto roku.

Zpět

Sdílet článek