Villeneuve oživí Blade Runnera, Ford bude znovu Deckard

27. 2. 2015
V rozmezí jednoho týdne byla potvrzena pokračování k dvěma legendárním filmům Ridleyho Scotta. Minulou středu Neill Blomkamp na svém Instagramu ohlásil nový díl Vetřelce, který by měl podle čerstvých informací ignorovat třetí a čtvtý díl původní série. V noci na dnešek pak americká produkční společnost Alcon Entertainment vydala tiskovou zprávu o připravovaném pokračování k filmu Blade Runner. Ačkoli se chtěl režie druhého dílu klasické sci-fi původně ujmout sám Scott (v plánu dokonce bylo propojit fikční univerzum Blade Runnera se světem Vetřelce), nakonec se snímku chopí kanadský tvůrce Denis Villeneuve.

Villeneuve předloni natočil dvojici vřele přijatých snímků, thriller Zmizení a psychosexuální horor Nepřítel. Právě druhý jmenovaný snímek s Jakem Gyllenhaalem v hlavní dvojnické úloze vyniká působivě vykresleným prostředím snového velkoměsta, což je ostatně i jednou z nadčasových kvalit Scottova Blade Runnera. Do role Deckarda se vrátí Harrison Ford, který letos oslaví třiasedmdesáté narozeniny. Scénář by se ale měl odehrávat dvacet let po původním dílu, takže Fordův pokročilý věk nebude působit nevěrohodně.

Než začne Villeneuve na Blade Runnerovi pracovat, dokončí nejprve thriller Sicario, který má v zámoří naplánovanou premiérou na letošní září. Emily Blunt v něm ztvární agentku FBI, která se zapojí do tajné operace s cílem zlikvidovat šéfa mexického drogového kartelu. Ve filmu dále hrají Benicio del Toro nebo Josh Brolin.

Zpět

Sdílet článek