Natalie Portman prožije Anihilaci s režisérem Ex Machiny

9. 5. 2015
Zatímco sci-fi Ex Machina druhým týdnem brázdí česká kina, jeho tvůrce Alex Garland už připravuje svůj další film. Snímek s názvem Annihilation bude adaptací stejnojmenné knihy Jeffa VanderMeera, v níž se čtyřčlenný tým vědkyň vydává do opuštěné Zóny X. Dystopický román, který líčí svět po environmentální katastrofě, je zároveň prvním dílem VanderMeerovy trilogie. "Připomnělo mi to styl J.G. Ballarda, jehož sci-fi příběhy jsem četl v dospívání," vyjádřil se ke knihám Garland. V českém překladu by měla Anihilace vyjít letos na podzim.

Pro hlavní roli bioložky, jejíž manžel se nevrátil z předchozí expedice do tajemné oblasti, se nyní počítá s Natalie Portman. Další z výzkumnic by mohly ztělesnit Julianne Moore nebo Tilda Swinton, které se prý o Garlandův nový film také vážně zajímají.

Portman se dále objeví v hlavní úloze životopisného dramatu On The Basis Of Sex o americké soudkyni Ruth Bader Ginsburg. Vyprávění o boji za rovnoprávnost zfilmuje režisérka Marielle Heller, která letos v Sundance vyhrála s dramatem The Diary of a Teenage Girl Velkou cenu poroty za nejlepší hraný film.

V nejbližších dnech Natalie Portman čeká světová premiéra jejího režijního debutu A Tale Of Love And Darkness, která proběhne mimo soutěž na MFF Cannes. Herečku bychom také měli v dohledné době vidět v hudebním dramatu Terrence Malicka Weightless.

Zpět

Sdílet článek