Novinka P. T. Andersona s D. Day-Lewisem přijde do kin na Vánoce

2. 4. 2017
Nový film Paula Thomase Andersona se v kinech objeví ještě před koncem roku. Alespoň tedy ve Spojených státech. Studio Focus Features oznámilo, že do americké kinodistribuce vstoupí očekávaný film Phantom Thread 25. prosince, tedy přímo na Vánoce. Řádnému uvedení bude zřejmě předcházet světová premiéra na některém z prestižních festivalů a následně možná i oscarová kampaň. Je tak pravděpodobné, že v českých kinech se Andersonova nového filmu dočkáme až v únoru nebo březnu příštího roku.

Snímek Phantom Thread netrpělivě vyhlížíme i proto, že půjde o druhou spolupráci P. T. Andersona s hercem Danielem Day-Lewisem. Po oscarovém dramatu Až na krev, kde se Day-Lewis doslova převtělil do mizantropického ropného magnáta, herec v novém filmu ztvární nekompromisního módního návrháře. Film se bude odehrávat v Londýně 50. let minulého století, v prostředí vyšší společnosti.

O hudební doprovod k filmu Phantom Thread se postará Andersonův dvorní skladatel Jonny Greenwood. Za kameru se naopak nevrátil Robert Elswit, který s režisérem natočil šest celovečerních filmů. Proslýchá se, že kameramanských povinností se tentokrát ujal sám PTA.

Andersonův snímek se začal natáčet v lednu a nyní jej čeká dlouhá postprodukce.

Zpět

Sdílet článek