Naomi Kawase natáčí s Juliette Binoche film o tajemné bylině

7. 9. 2017

Za poslední měsíc je to podruhé, co Juliette Binoche figuruje v titulku naší aktuality. Ale zatímco v případě chystaného snímku Oliviera Assayase šlo o ryze francouzskou záležitost, tentokrát má celá zpráva výrazně interkontinentální rozměr. Podle informací magazínu Screen si totiž Binoche zahraje hlavní roli v novém filmu japonské režisérky Naomi Kawase.

Francouzská hvězda ve snímku Vision ztvární novinářku, jež se do Japonska vydává hledat vzácnou bylinu - tajemnou rostlinu, která se objevuje pouze jednou za tisíc let. Natáčení již v současnosti probíhá v režisérčině domovské prefektuře Nara, kam autorka zasadila všechny své filmy. Kawase se tak znovu vrátí i ke svým oblíbeným tématům, k rozjímání o přírodních zákonech a koloběhu života.

Aktuální japonsko-francouzská spolupráce není tak překvapivá, jak by se mohlo zdát. Naomi Kawase již se svým prvním filmem Moe no suzaku vyhrála na festivalu v Cannes Zlatou kameru pro nejlepší debut. A od té doby se pro ni tato přehlídka stala takřka druhým domovem. Její největší úspěch zřejmě představuje zisk Velké ceny poroty za snímek Smuteční les Mogari (2007), který vznikal v koprodukci s Francií.

Právě letos v Cannes, kde Kawase uváděla svůj zatím poslední film Hikari, se režisérka setkala i s Juliette Binoche. Dámy si prý na slavnostní večeři náramně rozuměly, takže jejich domluva na společném projektu netrvala dlouho. A kdybychom si měli tipnout, příští rok je obě uvidíme na Croisette znovu, tentokrát přímo na červeném koberci.

 

Zpět

Sdílet článek