Jane Campion natočí western The Power of the Dog

7. 5. 2019

Australská režisérka Jane Campion se v posledních letech věnovala především televizní tvorbě. Pro stanice BBC a Sundance Channel natočila dvě řady prestižní krimi Na jezeře (Top of the Lake), kde v hlavní roli policejní vyšetřovatelky zářila Elisabeth Moss. S toutéž herečkou se Campion pustí i do svého následujícího projektu. Tím tentokrát bude celovečerní snímek s názvem The Power Of The Dog, kterým se režisérka vrátí k filmu po dlouhých deseti letech od Jasné hvězdy (2009).

The Power Of The Dog bude westernovou adaptací románu Thomase Savage, který pojednává o dvou rozdílných bratřích a mladé vdově, jež se ocitne mezi nimi. Phil a George spolu vlastní ranč na severu Spojených států. Phil je bystrý, vysoký, excelentní šachista a vášnivý čtenář. George se učí pomalu a zcela se oddá práci na ranči. Phil je také sadistický a zneužívá slabostí druhých, zatímco George je milující a něžný. Když do jejich života nečekaně vkročí žena, Phil se rozhodne ji za každých okolností zničit.

Kromě Elisabeth Moss se ve filmu objeví také britský herec Benedict Cumberbatch. A vzhledem k typu rolí, jež tento oblíbený představitel Sherlocka ztvárňuje, je velmi pravděpodobné, že si zahraje právě inteligentního a násilného Phila. Pro Cumberbatche, který v poslední době především daboval různé animované postavičky a v marvelovském univerzu vystupoval jako Doctor Strange, půjde o první spolupráci s Jane Campion.

The Power Of The Dog vzniká pod hlavičkou BBC Films a bude se nabízet k prodeji příští týden v Cannes. Začátek předprodukčních prací je naplánovaný na konec tohoto roku.

Zpět

Sdílet článek