David Fincher údajně připravuje noirový seriál

9. 9. 2014
Podle amerického serveru Indiewire vyjednává David Fincher s HBO o noirovém seriálu zasazeném do 50. let. Fincher se pro tento projekt spojil se spisovatelem a scénáristou Jamesem Ellroyem, autorem knih L. A. - Přísně tajné nebo Černá Dahlia. Zdroje zatím uvádí pouze to, že by se seriál měl odehrávat v Los Angeles a měl by navazovat na styl hard-boiled kriminálek ze staré školy.

Fincher kolem noirových projektů krouží již delší dobu. Původně měl megalomanské plány s adaptací Černé Dahlie, kterou chtěl za osmdesát milionů dolarů realizovat jako pětihodinovou, hereckými hvězdami nabitou minisérii. Nedostal se ani ke thrilleru Torso o slavném detektivu Eliotu Nessovi, na kterém nakonec aktuálně pracuje David Lowery (Ain't Them Bodies Saints).

Poté, co David Fincher definitivně opustil Disneyho chystaných Dvacet tisíc mil pod mořem, se zdá, že Zmizelá, která do českých kin vstoupí začátkem října, bude na delší dobu režisérovým posledním celovečerním snímkem. V produkci HBO Fincher dále chystá seriál podle románu Utopia spisovatelky Gillian Flynn a v pořadí by měl být také starší projekt Mind Hunter, na kterém se chtěla producentsky podílet Charlize Theron.

Zpět

Sdílet článek