Jason Reitman si vyzkouší práci na komediálním seriálu

2. 11. 2014
Poslední filmy Jasona Reitmana kritika nepřijala vůbec dobře. Především aktuální snímek Men, Women & Children, který explicitně pojednává o vlivu internetu, sociálních sítí a mobilních aplikací na společnost, recenze často hodnotí jako jeden z největších propadáků roku. Vylepšit si svou momentálně nepříliš pozitivní reputaci se Reitman pokusí v jiném prostředí, konkrétně při práci na komediální sérii pro online streamovací službu Hulu. Projekt se bude jmenovat Casual a epizod se zatím chystá deset, každá po půl hodině.

Casual se zaměří na vztahová témata, kterých se Reitman již dotýkal ve své předchozí tvorbě, např. ve Znovu a jinak. Protagonisty budou členové dysfunkční rodiny, starý mládenec a jeho čerstvě rozvedená sestra, kteří se sestěhují pod jednu střechu a začnou si vzájemně radit v seznamování a randění. Oba přitom musí společně vychovávat teenagera. Reitman zrežíruje pouze první epizodu, ale celý seriál bude produkovat.

Hulu zároveň chystá seriál podle knihy Stephena Kinga Dallas 63 (v originále 11/22/63). Román o středoškolském profesorovi, který cestuje do minulosti, aby zabránil atentátu na J. F. Kennedyho, převede do televizní podoby J.J. Abrams. Samotný King dokonce tvrdí, že Dallas 63 se ze všech jeho knih hodí pro několikadílné seriálové zpracování nejlépe. Otevřená je i možnost případných dalších seriálových řad, které by reflektovaly jiné historické události.

Oběma připravovanými sériemi, Causal a 11/22/63, chce Hulu začít konkurovat dvěma největším online televizím, Netflixu a Amazonu.

Zpět

Sdílet článek