Bruno Dumont připravuje mysteriózní tragikomedii

28. 11. 2014
Když se v září objevily zprávy o tom, že Bruno Dumont po úspěchu seriálu Malej Quinquin chystá další televizní sérii, tentokrát muzikál o Johance z Arku, zdálo se, že si francouzský režisér po vzoru Stevena Soderbergha dává od filmu pauzu. Dumont ale ve spolupráci s televizí Arte natočí také svůj osmý celovečerní snímek, tragikomedii s názvem Ma loute. Mysteriózní příběh se bude odehrávat na severu Francie poblíž Calaiské úžiny, kde se dvě zcela odlišné rodiny stanou oběťmi tajemných zmizení. Podle Dumonta půjde o burleskní frašku, která bude komickým způsobem nastavovat zrcadlo lidské existenci.

Televize Arte, které šéfuje bývalý umělecký ředitel MFF v Locarnu Olivier Père, se zároveň s Dumontovým filmem rozhodla podpořit několik dalších projektů. Mezi nimi například připravovaný snímek Un homme (A Simple Man) francouzské režisérky Stéphane Brizé, ve kterém se má v hlavní roli představit Vincent Lindon (Parchanti spí dobře). Lindon ztvární padesátníka, který po roce a půl bez zaměstnání začne pracovat jako hlídač v supermarketu. Brzy je ale nucen špehovat svoje kolegy, a řešit tak morální dilema.

Arte bude koprodukovat také nový film amerického tvůrce Whita Stillmana Love & Friendship a debut tureckého režiséra Mehmeta Can Mertoglua s názvem L'album photo.

Zpět

Sdílet článek