Coenové v Hail, Caesar! opráší hollywoodské muzikály

23. 4. 2015
Režiséři Joel a Ethan Coenové jsou známí svým tajnůstkářstvím. Donedávna se tedy o jejich chystaném filmu Hail, Caesar! vědělo jen to, že půjde o potrhlé komediální drama z prostředí Hollywoodu 50. let, kde vyjednavač Eddie Mannix bude žehlit skandály filmových hvězd. O další podrobnosti se ale nyní v rámci masterclass na americkém festivalu Tribeca podělili blízcí spolupracovníci bratří Coenů, hudební skladatel Carter Burwell a zvukař Skip Lievsay.

Hail, Caesar! podle nich bude vydatně čerpat z hollywoodských muzikálů. Vzhledem k tomu, že se příběh bude odehrávat přímo v prostředí velkých amerických studií, zavede diváky také na několik filmových natáčení. Jedno z muzikálových čísel, které se ve snímku objeví, bude podle Burwella zahrnovat stepování na vodě.

Komediální tón filmu prý ale zdaleka nebude jednoznačný. Ačkoli muzikály, jejichž vznik snímek ukáže, budou obsahovat rozverné hudební motivy, samotný děj se humorným momentům spíše vyhne. Film se má zabývat především otázkou víry.

Hail, Caesar! svede dohromady řadu hvězdných herců. Setkají se tu vedle sebe George Clooney, Josh Brolin, Channing Tatum, Ralph Fiennes, Tilda Swinton, Scarlett Johansson a Jonah Hill. Do kin bude film uveden v příštím roce. Letos v květnu bratry Coeny čekají porotcovské povinnosti na festivalu v Cannes.

Zpět

Sdílet článek