Rooney Mara se v režii Bradyho Corbeta promění v popstar

22. 9. 2016
Brady Corbet si za svá léta v herecké branži vysloužil neoficiální přezdívku Američan v Paříži. Jako jeden z mála amerických herců si od mládí budoval renomé ve filmech evropských režisérských ikon. Spolu s Michaelem Pittem ztvárnil dvojici potměšilých chlapců v zámořském remaku snímku Funny Games rakouského velikána Michaela Hanekeho, později získal menší roli také v Melancholii dánského filmaře Larse von Triera nebo Vyšší moci Rubena Östlunda.

Inspiraci evropským filmem poté Corbet přenesl také do své režijní prvotiny The Childhood of a Leader, se kterou loni v Benátkách získal ve vedlejší sekci Orizzonti cenu za režii a ocenění pro nejlepší debut. Odtažitě snímaná historická momentka z dětství budoucího fašistického vůdce neskrývala velké ambice a zaujala především precizní kamerou a burácivě temným soundtrackem Scotta Walkera.

Neméně ambiciózní se zdá být i nový Corbetův projekt, epické drama Vox Lux o kariéře fiktivní popové zpěvačky. Popovou divu Celeste, jejíž vzestup ke slávě bude snímek sledovat na ploše patnácti let, si zahraje Rooney Mara. Film by tak měl postihnout zásadní proměnu hudebního byznysu za poslední dvě dekády. Původní soundtrack k filmu nahraje australská zpěvačka Sia. Corbet navíc plánuje Vox Lux (v překladu Hlas světla) natočit na 65mm film a promítat jej na 70mm - krok, který v minulosti podnikl například Paul Thomas Anderson se svými posledními snímky Mistr a Skrytá vada.

Svůj debut sice Corbet údajně připravoval celých deset let, ale nový projekt chce prý dokončit mnohem dříve. A máme-li si tipnout, premiéru si Vox Lux odbyde na některém z velkých evropských festivalů.

Zpět

Sdílet článek