Věčný svit neposkrvněné mysli zazáří i v televizním seriálu

8. 10. 2016
televize
"Cable television is the new arthouse," prohlásil před nedávnem David Lynch, jehož nová řada seriálu Twin Peaks aktuálně patří mezi nejočekávanější události příštího roku. A přestože by se dalo s výrokem uznávaného amerického režiséra jistě polemizovat, pravdou je, že prostředí kabelových nebo internetových televizí se dnes stalo jistým útočištěm pro nezávislé autory. Významnou roli v tomto směru sehrává také produkční společnost Anonymous Content, mezi jejíž nejúspěšnější seriály patří Temný případ a Mr. Robot - projekty, na nichž se velkou měrou podílely (či stále podílejí) silné režisérské persony, Cary Fukunaga a Sam Esmail. A právě Anonymous Content v současnosti připravuje seriálový reboot romantického indie hitu Věčný svit neposkrvněné mysli, který v roce 2004 natočil Michel Gondry.

V nezávislém dramatu s prvky sci-fi se v hlavních rolích představili Jim Carrey a Kate Winslet jako pár, který si po rozchodu nechá na experimentální klinice vymazat svoji paměť. Snímek se vyznačoval značně fragmentovaným vyprávěním, které skrze skoky napříč časem a prostorem postupně odkrývalo vztahovou minulost ústřední dvojice. Za scénář, na kterém se kromě Charlieho Kaufmana podílel také režisér Gondry a Pierre Bismuth, nakonec film získal Oscara. Scénáristou nového seriálu by měl být Zev Borow, jenž v posledních letech stál například za televizním sci-fi dramatem Forever. Projekt je zatím v zárodečné fázi, takže jména herců a dalších tvůrců nejsou známa.

Vedle seriálového rebootu Věčného svitu neposkrvněné mysli se v současnosti připravují další televizní konverze filmových předloh. Amazon chystá seriál Skrytá identita na motivy stejnojmenného thrilleru Martina Scorseseho, který byl ovšem sám remakem hongkongského filmu Volavka. Stanice TNT pak připravuje upírský seriál Ať vejde ten pravý podle stejnojmenného švédského románu, jejž jako film v minulosti adaptoval režisér Tomas Alfredson.

Zpět

Sdílet článek