Film nade mnou převzal kontrolu / Rozhovor s Albertem Hospodářským

17. 8. 2023
rozhovor
Placený

Brutální vedro měl být váš absolventský, bakalářský film na pražské FAMU. Nakonec nebyl, protože jste školu nedostudoval. Proč?

Z velké části právě kvůli Brutálnímu vedru. Bylo toho moc. Během natáčení a realizace jsem se hodně naučil. Nakonec to ale nějak vyšumělo. Necítil jsem potřebu se do školy vracet. Ne že bych byl nespokojený, jen jsem měl pocit, že všechno, co jsem studiem mohl získat, jsem už získal. Hlavně kontakt se skvělými lidmi. Studoval jsem na katedře dokumentu, všichni ke mně byli benevolentní a otevření. Když jsem vyrukoval s tím, že chci jako třeťácký film dělat celovečerní fikci, přijali to, důvěřovali mi a pomohli. Pro producenta, kameramana, zvukaře a střihače ale zároveň platí, že je to jejich absolventský film. Ti školu dokončili.  

Jak dlouho vznikal?

Mnohem déle, než kohokoli z nás napadlo. Premiéra je dva roky od natočení.

Zdržel vás covid?

Vlastně ne. Během covidu vše proběhlo relativně v pořádku. Za vším je náročnost postprodukce. Bylo nás málo a už jsme neměli peníze. Stříhat jsme mohli třeba jeden den v měsíci a zbytek času věnovat opravdové práci, která nás živí – obzvlášť střihač byl zahlcený.

Jak jste stříhali?

...
Zpět

Přečtěte si celý článek

Tento článek je zamčený.
Přečíst si jej můžete po zakoupení daného čísla časopisu.

Koupit časopis

Máte číslo už zakoupené? Přihlaste se.

Přihlásit se

Sdílet článek

Článek vyšel v čísle

Tom Cruise

148 / srpen 2023
Více